Colectie de lucruri faine

Am fost la Vocea României

with 2 comments

“With a little help from my friends”, în cazul de faţă Diana, am ajuns vineri seara în platourile Media Pro, la Vocea României. Nu mai fusesem niciodată până acum în platourile unei televiziuni şi de asta nu ştiam cum să mă uit în mai multe locuri în acelaşi timp şi să nu ratez nimic :)) Toată faza mi-a amintit de profesoara mea de geografie din liceu care era exact ca un girofar în timpul lucrărilor de control. Nu aveai absolut nicio şansă să te uiţi în altă parte decât în foaia ta. Era magic.

Revenind la subiect, vă zic din start că mi-a plăcut foarte tare ce-am văzut şi că echipa Pro TV-ului pare să se simtă foarte ok făcându-şi treaba. Era o atmosferă faină pe platou, toată lumea avea un rol bine definit şi ştia ce trebuia să facă, iar când ai o echipă atât de mare, lucrul ăsta clar te detaşează de restul lumii.

Şi dacă acasă, în faţa televizorului, pauzele de publicitate sunt enervante şi de cele mai multe ori nu ştii cum să muţi pe alt canal cât mai repede şi apoi când să te întorci ca să nu ratezi vreun moment*, pe platou fix în momentele de “indirect”, cum zicea un băieţel de pe rândul din spate, era cel mai fain.  De fiecare dată eram anunţaţi câte minute de pauză avem şi, indiferent dacă era o pauză de 8 minute sau de 30 de secunde, toţi oamenii din tribune se buluceau spre ieşire. N-am prea înţeles ce voiau ei să facă în 30 de secunde, dar era amuzantă toată vânzoleala şi cum încercau după aia să-şi ocupe locurile cât mai repede.

Pavel Bartoş era foarte simpatic şi făcea tot felul de glume cu publicul, mai stătea la câte o poză, mai dădea câte un autograf, era foarte relaxat şi binedispus. Cel mai drăguţ moment al serii a fost când a apărut pe scenă o fetiţă de vreo 4-5 ani.  Voia să-i recite lui Pavel o poezie ca să-i pună el o vorbă bună la Moş Crăciun şi să primească un cadou frumos. S-a făcut linişte în tot platoul, nu se mai mişca nimeni şi ascultam cu toţii, de la cameramani şi masinişti la juriu şi susţinători, cum recita ea poezia. A fost absolut adorabilă 🙂

Mi-a plăcut tare mult şi de Horia Brenciu. În pauză era fix la fel cum era şi în direct, fără nicio diferenţă. Mai râdea cu Pavel de se auzea în tot platoul, mai dansa, se mai ducea în tribune şi se întorcea cu vreun copil în braţe, ce să mai. Era în mare vervă.

Cât despre participanţi, mă bucur tare mult că am mers la semifinală şi că i-am văzut/ascultat şi pe Canaf (îmi pare tare rău că a plecat), Cătălin Dobre (care a avut unul dintre cele mai reuşite momente din toată seara) şi pe Liviu Teodorescu (am stat exact lângă susţinătorii lui şi erau foarte amuzanţi). Preferatul meu a fost Dragoş Chircu încă din momentul preselecţiilor, nu mă mir că s-a calificat în finală şi sper să câştige pentru că are o voce foarte faină şi chiar ar merita.

În final, sau “enfin”, cum ar zice francezii, nu o să fac comparaţie cu Xfactor, la care m-am uitat destul de puţin, dar cred că atunci când vrei să găseşti nişte voci foarte bune pe care după aia să le promovezi şi să te lauzi cu ele în trustul tău, trebuie să ai un juriu care să ştie muzică cu adevărat şi nu unul care să difuzeze tot felul de trăznăi pe la radio (desigur, pe ideea “poporul cere, noi oferim”). Asta este de fapt principalul avantaj pe care îl are Vocea României: a ştiut să-şi aleagă un juriu potrivit pentru formatul emisiunii şi de aici încolo lucrurile s-au legat destul de frumos.

Acum să vedem cine va câştiga finala (sper să fie Dragoş, dar tare mă tem că va fi Ştefan Stan din diverse motive) şi cum vor evolua lucrurile după aceea.

*poate ar fi o idee bună să se anunţe câte minute de publicitate sunt şi la televizor, cât să ştii când să revii. e ca atunci când îţi faci un ceai verde şi nu vrei să-l laşi prea mult ca să nu se facă amar. zic şi eu 🙂

Advertisements

Written by Nona

December 18, 2011 at 9:14 pm

Posted in Diverse

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. frumos nonel 🙂

    Nicoleta

    December 18, 2011 at 9:53 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: