Colectie de lucruri faine

Glamour of the Gods – Hollywood portraits

leave a comment »

Săptămâna trecută am fost la Londra, la conferinţa “A three piece puzzle: the relationship between Culture, International Relations and Globalization” organizată de Institutul de Diplomaţie Culturală de la Berlin. Şi pentru că în primele două zile am avut cursuri la Parlament, în pauza de masă m-am rătăcit puţin şi pe la National Portrait Gallery, că tot era oarecum în zonă. Bine, m-am mai rătăcit eu şi pe la alte galerii, dar deocamdată să vă povestesc ce am văzut aici.

Voiam să vizitez neapărat expoziţia de fotografie “Glamour of the Gods“,  o formă de celebrare a perioadei de aur a cinematografiei americane, adica exact frumoasa perioadă a anilor 1920 -1960 (“Golden Age”).  Robert Dance şi John Russel Tyler, curatorii expoziţiei, au selectat o serie de fotografii din arhiva Fundaţiei “John Kobal” din Londra şi astfel au creat expoziţia.

Ce mi-a plăcut mie foarte mult a fost că fiecare fotografie expusă era însoţită de un text de vreo câteva rânduri care povestea prin ce s-a remarcat actorul respectiv. Simplu, frumos şi eficient. Era multă lume într-un spatiu destul de mic pentru o expoziţie atât de mare, dar totuşi aveam loc unii de alţii şi era o atmosferă tare simpatică.

În cazul în care aveţi drum la Londra până pe 23 octombrie sau dacă sunteţi deja acolo, vă recomand să mergeţi, să vizitaţi expoziţia şi să-mi spuneţi şi mie cum vi s-a părut :).

Advertisements

Written by Nona

September 1, 2011 at 8:25 pm

Posted in Art, fotografie, Muzee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: