Colectie de lucruri faine

Platformele de socializare sunt noile ziare?

with 2 comments

În ultima vreme se tot discută despre orientarea publicului spre mediile digitale. A devenit un lucru atât de evident, încât nu ne mai rămâne decât să ne agităm mult, să ne dăm cu presupusul, să facem previziuni, să ne imaginăm tot felul de scenarii, aşa cum se întâmplă ori de câte ori găsim un subiect care ni se pare interesant.

Si totuşi, ce facem? Unii consideră twitterul ( generalizare: platformele de socializare) o mare pierdere de timp, alţii îl văd ca pe o invenţie foarte bună şi îşi petrec mult timp căutând rapid tot felul de informaţii.

Un studiu recent arată că în SUA 92% dintre utilizatori folosesc mai multe  platforme de socializare  pentru a accesa informaţiile. Este valabil şi pentru noi: verificăm constant pagina de facebook,  vizităm blog-urile din google reader, mai dăm câte un like sau un RT ş.a.m.d. Însă, problemele, aşa cum spunea şi Eliza Rogalski, ar fi de altă factură: profunzimea şi, mai ales, credibilitatea informaţiilor pe care le citim.

Da, twitterul este o sursă bună, ne place să aflăm lucruri direct de la prietenii noştri sau de la oamenii pe care îi urmărim, însă nu trebuie să ne oprim aici. Twitter-ul chiar nu trebuie să devină singura sursă de informare, ci trebuie să fie în primul rând o platformă de socializare, un spaţiu în care se expun opinii pro şi contra.

Nu cred că rolul platformelor de socializare este de a înlocui ziarele. Nu. Trebuie să citim presă de calitate în continuare, să verificăm sursele şi abia apoi să dăm sfoară-n ţara platformelor de socializare şi să aflăm ce spun ceilalţi. Nu credeţi?

Advertisements

Written by Nona

March 25, 2010 at 9:21 am

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] a comment » Spuneam la un moment dat că platformele de socializare ar trebui să fie în primul rând spaţii în care […]

  2. Great job.Super… 😉

    frumosi.ro

    July 11, 2010 at 9:01 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: