Colectie de lucruri faine

Un master spectaculos

with 2 comments

Înainte: “SNSPA? De la ce vine SNSPA?”
Acum: “Cesi? Cum adică faci master la Cesi?”

Ei bine, Cesi se traduce prin Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii, primul centru de cercetare post-universitară din România în domeniul ştiinţelor socio-umane acreditat cu titlul de Excelenţă de către Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior, în anul 2001. Un alt lucru important de menţionat: Cesi face parte din Consorţiul dintre Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”-Bucureşti.

front

Iniţial nu vroiam să fac un master în România, însă m-am răzgândit când am văzut că  anul asta va fi lansat un nou programul de masterat: “Spectacol, Multimedia, Societate”, pe scurt: SMS :)) Pe lângă materiile foarte interesante pe care le voi studia aici, nu e de neglijat nici parteneriatul pe care l-au realizat cu Universitatea din Karlsruhe, Germania, reprezentată de Institutul de Film şi de Departamentul de Teoria Mediilor şi Istoria Artei.

Problematica generală a programului SMS se încadrează în ceea ce se numeşte “Visual studies”, ca formă specifică a mai vechilor “Cultural Studies”, prin care arta, dar şi imaginile produse în alte scopuri decât cele estetice, sunt încadrate în forme de viaţă socială contemporane.

Discipline anul I: Vizualul, Teatrul anatomic, Teatru şi spectacol, Arta şi noile tehnologii, Dramaturgia cotidianului, Televiziunea şi societatea, Autor, scenariu, film, Spectacolul scenografic.

Discipline anul II: Teoria mediilor, Concepte teatrale şi comunicare în spectacolul contemporan, Comunicare vizuală, Film şi societate (Moartea lentă a socialismului), Cinematograful în cultura contemporană, Coreo-sofia spectacolului, Public Relations – Management, Filosofie şi vizual, Arta video, Temporalitate în dramaturgie şi film, Filmul românesc, Spaţiu şi mişcare, Marketing – Campanii culturale, Campania culturală: imagine şi scenariu.

Să sperăm ca va fi măcar la fel de OK pe cât se anunţă 🙂

82218f3111b298575a56aad11a72aa6cd5ac2791_m

Advertisements

Written by Nona

October 4, 2009 at 1:22 pm

Posted in Diverse

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vai cat de interesant pare! Cum este pana la urma? 🙂

    Ioana

    December 5, 2009 at 10:05 am

  2. Ma declar multumita pana in momentul asta. Bine, iti dai seama ca e destul de devreme ca sa ma pot pronunta, dar imi place ca ne invata sa privim lucrurile mai in detaliu. Spre exemplu, daca pana acum nu dadeam prea multa atentie scenografiei, acum am inceput sa ma uit altfel la un film si sa-mi dau seama cat de importanta este 🙂

    Nona

    January 5, 2010 at 2:19 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: