Colectie de lucruri faine

Eşti dependent de Internet dacă…

leave a comment »

ea4f8e90f84cdc1d589d937c3a9726f68e3a39bc_m

  • primul lucru pe care îl faci dimineaţa: apeşi butonul verde sau gri al calculatorului tău,
  • al doilea lucru: aştepţi să se încarce windows-ul,
  • al treilea: te bucuri că s-a încărcat şi mai ales că îţi merge conexiunea la Internet. Iei!
  • apoi intri pe messenger şi te gândeşti ce status să alegi, nu stii dacă să-ţi schimbi imaginea de la avatar. Grele decizii. Serios că-i greu, nu glumesc.
  • verifici care sunt noutăţile pe facebook, cine a mai postat o melodie faină, cine şi-a mai schimbat poza de la profil, faci slalom printre zecile de quiz-uri mai mult sau mai putin stupide (recunosc că am făcut şi eu vreo câteva, dar am renunţat între timp), stai pe chat, pierzi vremea, etc
  • îţi aminteşti subit de twitter. Ei bine, până aici ţi-a fost. Nu de alta, dar twitter-ul chiar te leaga de “glie” bine de tot, ori eşti acolo permanent şi vezi ce se întâmplă, ori mai bine renunţi. Păi ce-i asta, ai cont pe twitter şi nu-l verifici din 30 în 30 de min? Vai!?!.
  • îţi verifici mailurile, cele 3 adrese pe care nu mai ştii exact de ce le-ai făcut. Ai putea avea una singură, dar acum ai o familie de mailuri şi toate ţipă după tine.
  • te uiţi să vezi ce a mai apărut pe Google Reader, o invenţie care te ajută să câştigi timp. În vremurile fastforward în care trăim, fiecare chestioară care te ajută să câştigi timp ar merita un premiu, sau o instalare, după caz.
  • să nu uităm de LinkedIn, doar vrei să te angajezi şi poate îţi mai vine vreo idee.
  • şi urmează partea cu adevărat distractivă: lastfm, grooveshark, youtuuuuube, metropotam, feeder, chestionabil şi multe alte site-uri şi blog-uri asemănătoare. Şi uite aşa trece vremea şi tu asculţi muzici, te uiţi ce evenimente au mai apărut, cauţi poze faine şi multe alte lucruri.

Cam aşa se întâmplă de foarte multe ori. Mai nou, s-ar spune că tinerii nu folosesc noile media, ci le trăiesc. Ok, asta ne ajută pentru că trebuie să evoluăm, să ţinem pasul cu tehnologia şi pentru că ne place, de ce să nu recunoaştem. Dar ce facem cu echilibrul dintre online şi offline? Ei bine, asta e de fapt marea problemă.

Dorina Guţu-Tudor spune în prima carte despre new media din România că “prin amploarea schimbărilor induse în toate aspectele vieţii globale, noile media definesc o nouă societate. O societate din care facem parte, cu sau fără voia noastră.”

Aşadar, e cu voia noastră, sau nu prea?

Advertisements

Written by Nona

September 24, 2009 at 1:28 pm

Posted in PR

Tagged with

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: