Colectie de lucruri faine

Congresul national al studentilor la comunicare

leave a comment »

Zilele trecute am participat la “Congresul national al studentilor la comunicare” organizat de cei de la Prime Romania. Mi s-a parut un eveniment reusit, invitatii (printre care Victor Kapra, Bogdan Naumovici, Bobby Voicu, Mugur Patrascu, etc) au fost foarte faini, am mai invatat cateva lucruri, iar unele chestioare chiar mi-au dat de gandit.
Spre exemplu:
  • nu stiam ca 79% dintre internauti scaneaza textele, in timp ce numai 16% le citesc cuvant cu cuvant-> este bine ca textele pentru online sa fie cat mai succinte.
  • nu prea ma gandisem la faptul ca social consumer-ul a devenit constient de puterea lui-> trebuie sa avem mai multa grija cum tratam lucrul asta atunci cand gandim campaniile.
  • se pare ca social media “imbatraneste”. Mai exact, cea mai mare crestere a audientei pe facebook a fost inregistrata de segmentul de varsta 35-50-> sa nu ne mire daca in curand parintii nostri ne dau invite pe facebook
  • chiar daca de multe ori credem ca rapiditatea transmiterii informatiei este principalul avantaj al noilor media/ ar trebui sa fie principalul avantaj, de fapt conteaza mult si calitatea si veridicitatea informatiei respective. Stiu, suna ciudat, dar ganditi-va numai cati bloggeri scriu cate 3 posturi pe zi doar pentru a fi “actuali”-> cantitate si nu calitate, de cele mai multe ori.
  • social media ar trebui sa fie un tool pe care sa-l folosim intr-un mod rational. Orice abuz dauneaza grav timpului liber si vietii normale
  • blogurile corporate nu sunt o solutie prea buna, o demonstreaza statisticile.

Si daca tot am vorbit zilele astea despre retele sociale, iata ca am gasit si un top interesant pe tema asta.

Also, check this out:

Advertisements

Written by Nona

April 4, 2009 at 2:28 pm

Posted in PR

Tagged with

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: