Colectie de lucruri faine

Conferintele de la sosea

leave a comment »

mtr
Muzeul Taranului Roman, cunoscut pe vremuri si ca “Muzeul de la Sosea”, lanseaza o serie de conferinte vizand dezbaterea publica in spirit de conversatie. “Cum se fac, se imagineaza, se vand si se cumpara astazi traditiile in spatiul public romanesc?” a fost tema primei conferinte care a avut loc aseara, la Clubul Taranului Roman, incepand cu ora 17:00. Invitati au fost: Theodor Paleologu, ministrul Culturii, prof. Vintila Mihailescu,  directorul MTR, Marius Chivu, redactor Dilema Veche si Bogdan Iancu, cercetator MTR.

 

Dl. Mihailescu a precizat faptul ca aceste conferinte se adreseaza publicului larg, dar in special tinerilor din “umanioare”, apoi a prezentat modul in care ministerul agriculturii defineste produsele traditionale: produsul care trebuie sa fie obtinut din materii prime traditionale, sa prezinte o compozitie traditionala sau un mod de productie si/sau de prelucrare care reflecta un procedeu tehnologic de productie si/sau de prelucrare traditional si care se distinge în mod clar de alte produse similare apartinând aceleiasi categorii;

La fel de surprins de aceasta definitia ca si cei din sala, Theodor Paleologu a spus ca ii va atrage atentia colegului sau de la Ministerul Agriculturii si i-a felicitat pe organizatori pentru ideea acestor conferinte si pentru atmosfera simpatica.

Apoi a urmat o discutie despre ceramica de la Horezu/ ceramica din Horezu si masura in care traditiile si obiceiurile romanesti se mai pastreaza. Dl. Vintila a tinut sa sublinieze diferenta dintre obiceiuri si traditii, a prezentat conceptul de marketing al traditiilor si multe alte lucruri.

A fost un eveniment reusit, invitatii au fost pregatiti si ne-au oferit multe informatii, atmosfera a fost foarte placuta. Conferintele vor avea loc in ultima miercuri din fiecare luna, in intervalul 17:00-19:00, la Clubul Taranului Roman.

Advertisements

Written by Nona

January 29, 2009 at 12:55 pm

Posted in Muzee

Tagged with ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: